Skip to main content

Kerstival folder 2023

Heb je onze folder niet in jouw bus gekregen?
Geen probleem!
Je kan hem hier altijd nog eens online raadplegen!

(klik op de afbeelding)

Lees verder

Opbrengst Kerstival 2022

Kerstival Sint-Kruis spaart maar liefst 2000 euro voor het goede doel!

Secondaire school MIA, basisscholen MOZAÏEK – KANTELBERG – DE ZONNETUIN, Kinderopvang MARIAWENDE, MARKANT, UNIZO, BEWEGING.NET, PETANQUECLUB FC DE GULDEN KAMER en FEESTCOMITE St-Kruis organiseerden de 19de editie van deze warme en sociale kersthappening op St-Kruis.

We kregen opnieuw de financiële steun van meer dan 100 ondernemers te St-Kruis met in het bijzonder onze grote sponsors LUXABEL, speel- en leerplek SKRIEWER, DELEYE, OCMW Brugge en drankenhandel Van Gheluwe.
We hadden de koudste dag van het jaar uitgekozen waardoor er wat minder volk aanwezig was op kerstival. We kunnen alsnog 2000 euro schenken aan welzijnsschakel KANTEL. Het bestuur van WZS Kantal was zeer verheugd met dit bedrag die opnieuw zal gespendeerd worden aan de kantelwerking, in het bijzonder kantelwonen. 
Welzijnsschakel KANTEL vzw (WZS Kantel vzw) heeft als doelstelling kwetsbare mensen te versterken. Zo organiseert ze reeds activiteiten zoals de KANTELKANTINE waar met voedseloverschotten vegetarische maaltijden bereid worden, alsook de KANTELKLAS waar huiswerkbegeleiding voor lagere schoolkinderen aangeboden wordt. 

#kerstival #sintkruis #kerstivalsintkruis #goeddoel #kerst #evenement 

Lees verder

Kerstival 2022 van start!

Jaja, binnenkort is het zover!
Over een paar weken ist het weer volop koekenbak!
Kerstival wordt terug gevierd dit jaar op 17 & 18 december en dit met zangers als Orry, onze lokale Sint-Kruizenaar… maar ook met niemand minder dan Vlaamse zanger Wim Soutaer, die Kerstival afsluit.
Je kan alvast ons programma bekijken op de website, klik hier

Het wordt terug een spetterend feestje om zo de kerstvakantie te starten.
Onze folder worden momenteel bedeeld maar komt binnenkort ook in online versie op de website, dit voor diegene die hem niet zouden ontvangen hebben.

Tot snel!

Het Kerstival-team

Lees verder

Opbrengst Kerstival 2021

Overhandiging cheque te ING St-Kruis

Ondanks de corona hebben wij toch een mooi bedrag van € 3000 kunnen verzamelen voor Welzijnsschakel KANTEL!
Als dat niet fantastisch is!

Na een bewogen jaar 2020 kon KERSTIVAL opnieuw georganiseerd worden in 2021, weliswaar in een afgeslankte versie. Secondaire school MIA, basisscholen MOZAIEK – KANTELBERG – DE ZONNETUIN, Kinderopvang MARIAWENDE, MARKANT, UNIZO, BEWEGING.NET, PETANQUECLUB FC DE GULDEN KAMER en FEESTCOMITE St-Kruis organiseerden er de 18de editie van deze warme en sociale kersthappening.

We kregen opnieuw de financiële steun van meer dan 100 ondernemers te St-Kruis met in het bijzonder onze grote sponsors ING, dienstencheques ALFATHUIS, LUXABEL, speel- en leerplek SKRIEWER, DELEYE, OCMW Brugge, stad Brugge (dienst economie), drankenhandel Van Gheluwe.

En natuurlijk ook dank aan alle andere sponsors en medewerkers die Kerstival 2021 mogelijk maakten!

Lees verder

ING Kerstconcert afgelast

Door de huidige corona maatregelen en andere praktische redenen moeten we veel spijt in ons hart het kerstconcert van zaterdagavond annuleren. 😭

Lees verder

Kerstival folder 2021

Onze folder kan je online altijd raadplegen voor diegene die hem niet in de bus mochten ontvangen.
Veel plezier!

Lees verder

Goed doel 2021Dit jaar is het goed doel ten voordele van ‘KANTELWONEN’

‘Welzijnsschakel KANTEL vzw (WZS Kantel vzw) heeft als doelstelling kwetsbare mensen te versterken.
Zo organiseert ze reeds activiteiten zoals de KANTELKANTINE waar met voedseloverschotten vegetarische 

maaltijden bereid worden, alsook de KANTELKLAS waar huiswerkbegeleiding voor lagere schoolkinderen 

aangeboden wordt. Maar er is nog meer…

Wonen is een grondrecht voor iedereen. WZS Kantel vzw wil hieraan meehelpen door een project cohousing voor kansarme gezinnen te realiseren in Brugge Sint-Kruis (Male). De gebouwen van het klooster op de site van ’t Couvent (Kanunnik Decoeneplein 2) komen vrij en WZS Kantel vzw wil er 5 woningen realiseren. We beogen een sociale mix voor jong en oud, arm en bemiddeld, personen met en zonder beperkingen, alleenstaanden en gezinnen met kinderen alsook mensen afkomstig van hier en van vreemde landen.

Lees verder

Kerstival 2021

Het meest hartverwarmende evenement voor en door Sint-Kruis is terug!

KERSTIVAL editie 2021 staat in de startblokken en gaat door op zaterdag 18 en 19 december 2021.
Na een veel te bewogen jaar 2020 hebben we besloten, nu we terug wat meer mogen toestaan, Kerstival terug leven in te blazen.

Wij danken alvast alle sponsors die (na een bewogen jaar) ons toch het hart onder de riem steken en we dit Kerstival mogen waar maken.


Binnenkort krijgt u onze folder in de bus met het programma!
Wij kijken er alvast naar uit!

mvg

Het Kerstival-team

Lees verder

Annulatie Kerstival 2020

In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 december 2020 hadden we KERSTIVAL 2020 gepland. Dit is een kersthappening in St-Kruis georganiseerd door instituut MARIAWENDE-BLYDHOVE, basisschool MOZAIEK, Kinderopvang MARIAWENDE, MARKANT, UNIZO, BEWEGING.NET, PETANQUECLUB FC DE GULDEN KAMER en FEESTCOMITE St-Kruis. Het zou de 18de editie worden.

Chequeoverhandiging Kerstival 2019 bij ING St-Kruis – foto © Bart Tanghe

Vorig jaar, tijdens de 17de editie van Kerstival, konden we een chequevan 2100 euro overhandigen aan WZS KANTEL.

Tot onze grote spijt moeten we aankondigen dat we de editie van 2020 annuleren.

Het is immers moeilijk om dit festival op een corona veilige manier te organiseren. We vrezen dat de maatregelen nog enige tijd zullen blijven gezien de slechtere cijfers. We begrijpen dit volledig want gezondheid komt op de eerste plaats.

Bovendien is het budget van KERSTIVAL bijna uitsluitend gefinancierd met sponsoring. Gezien de moeilijke economische toestand waarin onze sponsors momenteel werken, is het niet opportuun om bij hen aan te kloppen voor sponsoring. We zijn hen dankbaar voor hun loyale sponsoring voor ons initiatief reeds vele jaren. We hebben dan ook alle begrip dat dit moeilijk zou lukken dit jaar.

Het bestuur heeft dan ook beslist om dit jaar KERSTIVAL te annuleren. We hopen dat iedereen voor deze beslissing begrip kan tonen..

Meer info bij Guy ROGISSART Wiedauwbos 38 8310 St-Kruis 0476/203900 guy.rogissart@skynet.be of op onze website www.kerstival.be alsook FACEBOOK.COM/KERSTIVALSTKRUIS

Het bestuur: 

Luc Van Maele, Sara Van Belle, Linda Vandenbruwaene, Séraphin Boúúaert, Rudi Dewindt, Marc Rogissart en Guy Rogissart

Lees verder

  • 1
  • 2

Verantwoordelijke uitgever

Guy Rogissart
info@kerstival.be
+32(0)476 20 39 00

Volg ons